De verschillen tussen de body en mind lessen op het USC

De verschillen tussen de body en mind lessen op het USC

De verschillen tussen de body en mind lessen op het USC

De verschillen tussen de body en mind lessen op het USC

Vaak krijgen docenten de vraag wat het verschil is tussen bijvoorbeeld Club Yoga en Hatha Yoga. Hieronder een korte uitleg over de verschillende body en mind lessen die op het USC worden aangeboden. Deze lessen zijn allemaal goed te volgen voor zowel beginners als geoefende sporters. Deelnemen? Kijk even op de website voor lessen en tijden!

Club Yoga

Club Yoga is een groepsles waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste bewegingen uit Yoga, Tai Chi en Pilates. Bij Club Yoga draait alles om het verbeteren van je houding, lenigheid , statische kracht en evenwicht. Club Yoga vermengt dynamische , nieuwe technieken met traditionele, oosterse disciplines. Bij Club Yoga werk je op moderne muziek.

Hatha Yoga

Hatha-Yoga is een praktische vorm van Yoga waarbij vooral de beheersing van het lichaam en de ademhaling centraal staan. Grote nadruk ligt ook op de lichaamshouding en ontspanningstechnieken. Het woord hatha bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet; ha en tha oftewel zon en maan. Dit verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden.

Power Yoga

Zoals de naam al doet vermoeden is power Yoga een krachtige en dynamische vorm van Yoga.Er wordt bij Power Yoga gebruik gemaakt van oefeningen waarbij bewegingen centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Je gebruikt je hele lichaam. In een Power Yoga-sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Maar Power Yoga heeft ondanks dit fysieke aspect wel alles met Yoga te maken.

Raja Yoga

Raja Yoga is een samenstel samenspel van oefeningen om de geest te leren beheersen. Het gaat om bewustwording en het vermogen de gedachten in goede banen te leiden. Wie deze vorm van Yoga beoefent, bewandelt de koninklijke weg: raja betekent dan ook 'koning'. Raja Yoga is de volledige, klassieke Yoga training.

Tai Chi

Tai Chi Chuan is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Onderdelen van de Tai Chi - beoefening zijn de vorm, pushing hands, en begeleidende oefeningen. Tai Chi is meditatief, maar verre van zweverig.

 

Geplaatst op 7 May 2014, om 13:53

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon