Football Factory richt Studenten Voetbal Vereniging op in Den Haag

Football Factory richt Studenten Voetbal Vereniging op in Den Haag

Football Factory richt Studenten Voetbal Vereniging op in Den Haag

Football Factory richt Studenten Voetbal Vereniging op in Den Haag

Leiden – Vandaag , 9 jaar geleden, werd de Leidse studentenvoetbalvereniging Football Factory opgericht. Gehuisvest in het Universitair Sportcentrum van de Universiteit Leiden, groeit deze ambitieuze voetbalclub intussen uit zijn jasje.

Tegen de stroom van voetbalclub-fusies in, richt Football Factory vandaag een tweede voetbalclub op voor studenten in Den Haag:    Haagse Voetbal Vereniging Football Factory oftewel HVV Football Factory.

Het Universitair Sportcentrum biedt hiermee haar eerste sportfaciliteit in Den Haag aan voor studenten van de Universiteit Leiden en hbo-studenten.

Den Haag ontwikkelt zich steeds meer tot een florerende, academische studentenstad. De verdere ontwikkeling van het universitaire campusleven in Den Haag staat hoog op de gezamenlijke agenda’s van de stad en van de universiteit.

De club zal tenminste starten met drie teams in de KNVB competitie, waarvan één, een dameselftal zal zijn. Door het internationale karakter van de toekomstige leden, hoopt de club in teken te staan van diversiteit; studenten met verschillende achtergronden zullen samenkomen voor een gedeelde passie, namelijk voetbal. “Het wordt een mooie mix van internationale- en Nederlandse voetballers." 

Football Factory     Hier nog op het voetbalveld van de Universiteit Leiden             

Football Factory was al de snelst groeiende studentenvoetbalclub in Nederland. Door de oprichting van HVV Football Factory is het nu ook de eerste club die twee verenigingen heeft opgericht, die uitsluitend op studenten gericht zijn. In samenwerking met het bestuur van LVV Football Factory, de Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag waren internationale studenten instrumenteel bij de oprichting. 

Vanuit het sportcomplex van Duindorp SV, zullen de studentteams gezamenlijk, de rood-zwarte kleuren van Football Factory verdedigen en de eer van de Universiteit Leiden.

De club zal tenminste starten met drie teams in de KNVB competitie, waarvan één, een dameselftal zal zijn. Door het potentieel van Den Haag als studentenstad denkt de groep eenzelfde groeicurve te kunnen doormaken als haar Leidse Moeder (lvv Football Factory).

De ‘overlords’ (zoals zij zichzelf ook wel noemen) van Football Factory zullen in juni, namens de Universiteit Leiden, deelnemen aan het World Elite University Football Tournament (WEUFT) 2017 op Tsinghua University in China. Zij spelen tegen 10 andere universitaire teams, waaronder dat van Oxford.

Geplaatst op 2 Jun 2017, om 11:31

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon