Gratis hardlooptraining studenten Universiteit Leiden

Gratis hardlooptraining studenten Universiteit Leiden

Gratis hardlooptraining studenten Universiteit Leiden

Leiden Marathon

Gratis hardlooptraining studenten Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden en Leiden Marathon zijn een samenwerking aangegaan. Medewerkers en studenten van de universiteit, ongetraind maar ook gevorderd, kunnen deelnemen aan de Open Trainingen voor verschillende afstanden.

Zo is er de night run op zaterdagavond 20 mei. Vijf kilometer over een sfeervol verlichte route. Op zondag 21 mei kan er meegelopen worden met de hele marathon, halve marathon en 10 kilometer. Dames en heren lopen in een apart klassement.

Tijdens de 27e Leiden Marathon worden voor de eerste keer de Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen gehouden. Studenten van universiteiten en hogescholen uit binnen- en buitenland strijden op vier afstanden om het individueel en teamkampioenschap.

Open trainingen
De open trainingen voor medewerkers en studenten worden op verschillende plaatsen in Leiden aangeboden. Gekwalificeerde trainers van Leiden Marathon, het Universitair Sportcentrum en haar hardloopvereniging L.U.H.V. Currimus leiden de trainingen en geven schema´s en tips mee om in de rest van de week zelf nog aan de slag te kunnen. Deze trainingen worden kosteloos aangeboden. 

Het Universitair Sportcentrum probeert op allerlei laagdrempelige manieren om studenten van de Universiteit Leiden in beweging te krijgen. Het USC motto is dan ook Achieve more through sport!

Locaties en tijden open trainingen
Vanaf 16 januari iedere maandag om 17:15 uur bij het Universitair Sportcentrum (Einsteinweg)
Vanaf 17 januari iedere dinsdag om 17 uur bij Studentencentrum Plexus (Kaiserstraat)
Vanaf 18 januari iedere woensdag om 17:15 uur bij de Faculteit Sociale Wetenschappen (Wassenaarseweg)
Vanaf 26 januari iedere donderdag om 17 uur bij het Kamerlingh Onnes Gebouw (Steenschuur)

Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt om na werktijd aan te sluiten bij de training. De trainers zijn herkenbaar aan hun jassen met logo’s van Leiden Marathon en Universiteit Leiden.

Overnachting
Deelnemende studenten van buiten Leiden kunnen overnachten door een tentje mee te nemen dat kosteloos geplaatst kan worden bij of in de buurt van het Universitair Sport Centrum (Einsteinweg). Faciliteiten zoals de douches van het USC kunnen gebruikt worden.

Feest
Op zaterdagavond is er speciaal voor de hardlopers in het Open Nederlands Studenten Kampioenschap een feest in het Universitair Sportcentrum. De prijsuitreikingen zijn op zondag na de kampioenschappen in een van de sociëteiten in Leiden. Deze locatie wordt later bekend gemaakt.

Leiden Marathon zorgt voor alle faciliteiten. Denk aan kleedtenten (dames/heren), douches, tassengarderobe, verzorgingsposten, medische verzorging, medaille enzovoorts.

Studenten die zich inschrijven voor een afstand in de Leiden Marathon, kiezen voor de optie Studentenkampioenschap en ontvangen dan direct 10% korting op de inschrijfkosten.

Ga voor meer informatie en om in te schrijven naar www.marathon.nl

 

Geplaatst op 18 Jan 2017, om 14:35

Sport een keer gratis.

Vul je naam in

Download Coupon